2022-ben várhatóan elmozdulunk az olvashatatlan újszerű betűtípusoktól az őszintébb, olvashatóbb és befogadóbb betűtípusok felé.

 

(Forrás: Envatotuts+ és Envetoelements)

 

Ahogy az online piac egyre zsúfoltabbá válik, a nagy márkák a digitális platformokon jobban működő identitások felé tolódnak el.

Azt jósólják hogy 2022-ben a legnépszerűbb betűtípusok nyílt és őszinte személyiséggel fognak rendelkezni, és az olvashatóság, a webes hozzáférhetőség prioritást élvez.

Éppen ezért ezek a betűtípus-trendek finomak, és rendkívül stílusososak lehetnek.

 

Rounded Sans Serifs–kerekitett sans serif
High-Contrast Serifs– nagy kontrasztú serifek
Quietly Quirky– csendesen furcsa
Fluid and Simple Scripts– fluid és egyszerű skriptek
Rustic Serifs
Strong and Simple Sans– erűs és egyszerű tapnélküli
Chubby Retro–pufok retro

Reméljük, hogy 2022-ben láthatunk példákat ezekből a betűtípuscsoportokból a nyomtatás, a márkaépítés, a csomagolás és a webdizájn területén.

Olvasd tovább, hogy részletesen felfedezd ezeket az izgalmas betűtípus-trendeket.

 

1. Rounded sans serif

 

Őszinte, nyitott és befogadó, ezek a lekerekített sans serifek tükrözik a 2022-ben bekövetkező, problémamentes márkaépítés felé való elmozdulást.

Ideálisak a márkaépítési projektek széles skálájában való használatra, ezek a betűstílusok rendkívül jól olvashatóak is, javtják az online hozzáférést a látássérült olvasók számára.

Használja őket logótervezéshez, alkalmazásokhoz, brosúrákhoz és hirdetésekhez.

Pár példa a 2022 évi font típusokból.

A Nanomaton egy vékony, modern minimalista sans serif kijelzőbetűtípus.

Ez a betűtípus elég sokoldalú ahhoz, hogy többcélú projektekhez is alkalmazzák.

A Nanomaton a minimalizmust hangsúlyozza.

Itt tudod letölteni: https://www.dfonts.org/fonts/nanomaton-font/

A Visby egy geometrikus betűtípus, amelyet az Északi-sark éles szépsége és éles levegője ihletett.

Barátságos és karizmatikus, kifinomult és mérvadó kis- és nagybetűivel.

https://www.dfonts.org/fonts/visby-round-font-family/

2. High-Contrast Serifs

A japán betűtípusokból merítve ezek elegáns, nagy kontrasztú serif betűtípusok irodalmi személyiséget kölcsönöznek a nyomtatott és webes projekteknek.

Ezek a betűtípusok egyensúlyt teremtenek a hagyományos és a kortárs stílusban, így a logó- és márkatervek időtlennek és élvonalbelinek tűnnek, így tökéletes azon márkák számára, amelyek egy kicsit régebbinek szeretnének kinézni, mint az alapításuk dátuma.

A nagy kontrasztú serifek is szépen működnek a webhelyeken, és könnyebben olvashatók, mint a régi típusú serifek.

A Stigsa Display egy nagy kontrasztú betűtípus, amelyet nemzetközi és kortárs betűtípusok ihlettek.

A Stigsa Display család 35 betűtípusból áll. A Stigsa Display család különféle stílusokkal praktikus eszköze lesz a legkülönfélébb dizájnokhoz.

Itt tudod letölteni

 

A Slabien betűtípus tökéletes a következő projektekhez, ilyen például a logó márkaépítése, szerkesztői tervezés készítése, blogoláshoz, reklám felületek tervezéséhez, meghívókártya tervezésé, lakberendezés projektjeihez, könyv/borító címéhez és még sok más tevékenyéghez is használható.

Kattints ide a letöltésért.

A Koldby egy modern és elegáns serif betűtípuscsalád. A modern és vintage elemek kombinációja elegáns megjelenést kölcsönöz. A különböző stilusok választási lehetőséget kínálnak, amelyek segítenek megtalálni a projekthez legjobban illő tipográfiai stílust.

A könnyebb vékonyabb típusok jól illeszkednek a törzsszövegekhez, míg a vaskosabbak ideálisak a nagy hatású címsorokhoz. Számos különböző karaktert kínál, amelyek egyedi megjelenést kölcsönöznek projekteknek vagy logónak.

Kattints ide.

 

3. Quietly Quirky

 

Wes Anderson újságírás iránti várva várt tisztelgése, a The French Dispatch 2021 végén jelenik meg, kétségtelenül számíthatunk arra, hogy olyan terveket fogunk látni, amelyek a francia környezet rusztikus, századközi karaktere előtt tisztelegnek. Anderson grafikusa, Erica Dorn gyönyörű posztergrafikákat készített a filmhez (Javi Aznarez illusztrációival), melyeket kézzel rajzolt betűtípusok díszítenek, írógép ihlette, serif stílusban.

Ezek a halk mókás betűstílusok segítenek abban, hogy 2022-ben egy hangulatos vintage stílust alakíts ki a terveidben. Keresd a hagyományos serifeket finom furcsaságokkal. Ha a karakterek enyhén kézzel készített lötyögést mutatnak, akkor jó úton jársz.

Bosan a legújabb san serif, olyan betűtípus, amely nyugodt és elegáns, ha címszavakhoz, mondatokhoz és egyéb írásokhoz egyaránt használjuk, jól olvasható.

Ez a betűtípus kiválóan alkalmas márkaépítésekhez, reklámokhoz, plakátokhoz, bannerekhez, hírfőcímekhez, magazinokhoz, weboldalakhoz, logótervezéshez, bannerekhez, közösségimédia-tervezéshez, és természetesen még sok máshoz is használhatóak.

Itt tudod letölteni

CornerOne Typeface

Egyszerű, kerek betűtípus, amely tökéletes vintage reklámokhoz, abszolút bármilyen bemutatkozáshoz, bemutatóhoz.

Tartalmaz minden betűt, számot és néhány karakterjelet. 2 stílusban érhető el: félkövér és normál, latin és ciril betűket is találhatunk benne.

Itt találod meg és tudod letölteni

4. Fluid and Simple Script

 

A 2021-ben kialakult típustrend a nagyon selymes, és gördülékeny betűtípus. Ezek a felkapott kalligráfiai betűtípusok gyönyörűek és költőiek, lehetővé teszik, hogy művészi típust építs be a terveidbe.

2022-ben látni fogjuk, hogy ezek még gördülékenyebbé és egyszerűbbé válnak, és a stílusban erős arab hatást érnek el. Ezek a betűtípusok megjelenhetnek a csomagoláson, a termékfotózás vagy a webhelyek díszítésére is használhatók, és fantasztikusan néznek ki a fotózáson. Elegánsak és csak enyhén kurzívak, így jobban olvashatóak, mint a felkapottabb forgatókönyvstílusok.

Ginger – Modern Stylish Font

Ebben az új generációban azt figyelik meg, hogy minden tervező vagy márkatulajdonos márkája kiemelkedő ezzel a font stílussal vagy sem. Céljuk, hogy minden betűtípust elemeznek, amely segíti a logótervezés modernebb és egyedibb megjelenését. Ezt a betűtípust bármilyen egyedi karakterrel elkészítik, hogy segítsenek korlátlan variációt létrehozni kreatív igényeidnek megfelelően.

Itt található.

Runalto – Luxury Serif Font

A Runalto egy kijelző serif betűtípus luxus, elegáns, modern, egyedi és előkelő megjelenéssel. Ez a betűtípus különlegességeket alkot luxus témájú projektekhez, használatra kész magazinban, közösségi médiában, márkaépítésben, logóban és még sok másban, ahol luxusra van szükség.

Itt tudod letölteni

5. Rustic Serifs

 

2020 egyik legnagyobb betűtípus-trendje a faragott, szoborszerű serifek voltak, amelyek úgy néztek ki, mintha kőből vájták volna őket. Bár most elértük a szobrászati ​​telítettségi pontot, a serif trend nem megy sehova. Ha szereted a szoborszerű serifeket, de valami trendvezetőbbet keresel, hadd mutassam be a rusztikus serifet.

Csendesen elegáns, kis adag tökéletesített tökéletlenséggel, ezek a serifek az európai kávézók jelzéseiből merítenek. Könnyű és könnyedén csinos, ezek segítségével karakteresebb lehet a nyomdai minta, például poszterek és könyvborítók. Kézírásos minőséggel rendelkeznek, anélkül, hogy kézzel rajzolva jelennének meg, így kiváló betűtípus-választás a meleg színű és személyesnek érezhető kommunikációhoz, például portfóliówebhelyekhez, önéletrajzokhoz vagy alkalmi marketing rendezvényekhez.

Ava – A Classy Serif Typeface

Az Ava egy klasszikus serif betűtípus, tele személyességgel. Ez az előkelő és nőies betűtípus fejlécekhez és szövegtörzshez egyaránt használható. Ez a betűtípuscsalád tartalmazza az összes latin karaktert (beleértve az ékezetes karaktereket), számokat, speciális karaktereket és írásjeleket.

Az Ava három betűtípust tartalmaz: Normal, Semi-Bold és Bold

Naia – Sophisticated Serif Typeface

A Naia modernista, kifinomult, serif betűtípus. Fejlécekhez ajánlott. Ez a betűtípuscsalád tartalmazza az összes latin karaktert (beleértve az ékezeteseket), számokat, speciális karaktereket és írásjeleket.

6. Strong and Simple Sans

 

Ezeket a félkövér, hatásos betűtípusokat leginkább címsorokhoz lehet használni, és tökéletesen illeszkednek a vállalati tervekhez vagy elrendezésekhez, amelyeknek gyorsan a lényegre kell jutniuk.

Párosítsd merész, egyszerű serifjét nagy kontrasztú színpárosításokkal, például fekete-fehér vagy savas neonokkal, hogy maximalizálja erőteljes egyéniségét. A sportmárkaépítés, a játékmarketing, a technológiai márkaépítés vagy a vállalati webhelyek egyaránt profitálnak majd a modern sans serif egyszerű hatásából.

Emelind – Modern Logo Sans

Az Emelind – Modern Logo Sans betűtípus többféle célra használható: logó és márkaépítés, scifi poszter, termékcsomagolás, meghívók, reklám, sportruházat, jegytervezés, digitális beszállás, szerkesztőség, könyvborító, startup cég, játékipar, technológiai ipar, film és bármilyen futurisztikus tipográfiai tervezési projekthez.

A Dalton egy professzionális üzleti betűtípus. Tökéletes üzleti célokra, mint névjegykártya-, magazin-, reklám-, divat-, web-, könyvborító-, plakát tervezéshez.

7. Chubby Retro

 

A nosztalgiamarketing ereje a világjárvány alatt csak erősödött, a fogyasztók pedig egyre inkább a vintage stílusú termékek és dizájn felé fordulnak. Míg a túlzottan retro betűtípusok túlságosan trükkösnek tűnhetnek most, az 1970-es évek stílusára finoman utaló betűtípusok még mindig frissek.

Azt jósolják, hogy 2022-ben a retró ihletésű betűtípusok is szuperméretűek lesznek, a pufók retro betűtípusokkal pedig komoly adag vidámságot és optimizmust kölcsönöznek a logóknak, a csomagolásnak, a feliratoknak és a webhelyeknek. Ha olyan betűtípust keresel, amely mosolyt csalhat az arcodra 2022-ben, ezek a duci retro betűtípusok minden bizonnyal feldobják a hangulatodat.

Callgest Display Font 

Vadonatúj betűtípus keskeny kupos serif, szeretettel készült, hogy sokoldalúbbá és stílusosabbá tegye a márkádat. Ez a betűtípus alkalmas márkatervezésre, emblémára, esküvői meghívóra, címsorra, poszterekre, névjegykártya tervezéshez. Kombinálhatod Montserrat-val, Gotham-mel vagy Helveticával.

A Dubbo új retro serif, egy divatos betűtípus, amely egyszerre retró és merész. Vastag ívei a 70-es évek groovy hangulatát adják, míg a serifek visszahozzák a hagyományoshoz.

A Dubbo tökéletesen passzol ezekhez a retró hangulattáblákhoz és vintage logókhoz.

A Ligature és az Alternate betűtípusok minden bizonnyal jól jöhetnek, bármire, amit képzeleted elő tud varázsolni!

Következtetés:

Miután a 2020-as és 2021-es betűtípus-trendek az excentricitást helyezték előtérbe, 2022-ben a legnépszerűbb betűtípusok csendesebb, de nem kevésbé hatásos hangulatúak lesznek. Az olvashatóság, a tisztaság és a nyitott, őszinte személyiség segít a fogyasztóknak abban, hogy örömmel fogadják és élvezzék a márkákat, különösen azokat, amelyekkel korábban nem találkoztak a zsúfolt digitális piacon.

Annak ellenére, hogy az előttünk álló évben finomabb hangulatot áraszt a tipográfia, még mindig rengeteg olyan típus választható, amely egyéniséget és karaktert kölcsönöz a terveknek. A pufók retro betűtípusok egy adag optimizmust hoznak, míg a rusztikus serif betűtípusok, az egyszerű szkriptek és a csendesen mókás betűtípusok melegséget és barátságosságot hoznak a projektekbe, valamint komoly stílusslágert.

Kíváncsi vagy, hogyan használhatod ezeket a betűtípus-trendeket 2022-ben? A kevesebb gyakran több, ezért előnyben részesítsd az eleganciát és a melegséget az újszerű stílusokkal szemben. Tervei – és ügyfelei – hálásak lesznek érte!

Forrás: Envetoelements

Képek Envatoelements